Kære du som drømmer om et familieliv uden angst

Du er kommet til det helt rigtige sted hvis du:

 • Har et barn / ung som er ramt af angst.
 • Oplever at angsten påvirker hele jeres familie, at det fylder og berøre jer alle.
 • Gerne vil hjælpe dit barn / ung igennem denne svære tid, men ikke ved hvordan du skal gøre
 • Ønsker værktøjer som både barn / ung og du som forælder kan bruge.
 • Har brug for et konkret og struktureret forløb for jer som familie, hvor du fra start ved hvilke dage du skal møde op. Den kalender kan være udfordrende at jonglere.
 • Har brug for trygheden i at du igennem forløbet kan få sparring med en psykolog.

Jeg hedder Pernille

og jeg hjælper skønne familier som din med at komme videre herfra. Et familieliv uden angste børn/unge er vigtigt fordi det påvirker hele familien, dræner jer for energi og kan være meget begrænsende. Igennem Cool Kids / Chilled forløbet vil både barn/ung og du som forælder få konkrete værktøjer til at forstå angsten og håndtere den. Så i igen alle igen kan få en større frihed til at leve det liv i drømmer om. Hvis du har lyst til at læse mere om hvordan jeg arbejder som psykolog, kan du læse mere her.

Dejlig udramatisk

Det var ikke nemt at skulle kontakte en psykolog, og tog lang tid for mig. Jeg tænkte at jeg ikke er syg nok til at skulle gå til psykolog. Da jeg endelig tog kontakten var det nemt, og virkelig rart at jeg kunne booke tid online, så jeg ikke var nødt til at komme med lange forklaringer inden vi mødtes.

Forløbet har været dejlig udramatisk. Slet ikke som jeg havde forestillet mig: at ligge på en sofa og tale om sin barndom. Sådan behøver det jo slet ikke at være. 

Uanset hvordan jeg havde det når jeg kom her, gik jeg altid herfra med følelsen af at det hele nok skulle gå. Jeg har fået redskaber til at arbejde videre på egen hånd, og er derfor ikke afhængig af at komme her.

Kvinde i 20’erne

Skal jeg kontakte dig?

Udfyld formularen her, og jeg vender tilbage indenfor 24 timer på hverdage.

Angstbehandling for børn og unge

Cool Kids og Chilled er manualbaseret angstbehandling. Angst er et almindeligt begreb som beskriver en af de følelser du som menneske kan få – at blive bange. For nogle børn og unge opleves angsten så stærk, at den kommer til at forstyrre de daglige aktiviteter og gøremål. Måske tager den med i skole, eller gør det svært at komme afsted. Måske påvirker den de sociale aktiviteter eller oplevelsen af at kunne gøre ting selv. I de tilfælde er der brug for at søge hjælp, så i som familie kan få konkrete værktøjet og dermed få angsten til at fylde mindre i hverdagen. 

Hvad er angst?

Når du mærker følelsen angst er det fordi din hjerne tror at der er fare på færde. Man kan sige at der bliver sat gang i dit indre alarmberedskab, som gør dig klar til at håndtere det farlige. Når det sker kan det i kroppen mærkes som indre uro, anspændthed, ondt i maven, kvalme, hjertebanken, kvælningsfornemmelser, svimmelhed, rødmen, rysten, svedeture, tørhed i munden, overbliksvanskeligheder, kaos og panik. Alt sammen gør dig i stand til at kunne reagere og søge sikkerhed hvis du var i livsfare.

Måske oplever du engang imellem angst i situationer som reelt ikke er farlige. En slags falsk alarm. Din hjerne tror at situationen er farlig og alarmen går, og hele systemet sættes igen, ligesom hvis du var i livsfare. I de situationer kender du måske til bekymringstanker: “hvad nu hvis”, som er svære at kontrollere og kan forstærke angsten.

Oplever du falsk alarm ligesom mange andre? Så kan det hjælpe dig at vide hvordan du skal takle bekymringerne så de ikke overtager styringen.

Solide behandlingsresultater

“Klienter opstartet hos Pernille er blevet til forløb med solide behandlingsresultater for klienterne. Pernille har en stort talent for, og allerede fagligt fundament i forhold til dynamisk bio-psyko-social tilgang til klienterne og udviser store formidlingsevner. Dette har gjort hendes klienter meget trygge, idet de har kunnet mærke hende som person, hendes solide faglighed samt hendes tydelighed og evne til, at forklare selv kompliceret materiale, så det har givet mening og har dannet grobund for frugtbare processer og udviklinger.

Selv som stadigt relativt nyuddannet arbejder hun i dag på niveau med garvede psykologer.”

Tidligere samarbejdspartner

Fokus på at lære nye færdigheder og få styr på angsten

I Cool Kids og Chilled arbejdes der med blandt andet detektiv tænkning og realistisk tænkning. De øvrige færdigheder i forløbet som både børn, unge og forældre lærer er viden om angst, bekymrings-/og følelsessurfing, eksponering, problemløsning og træning af sociale færdigheder (herunder selvsikker adfærd).

Det er vigtigt at både børn/unge og forældre lærer de nye færdigheder. I skolen er dit barn på egen hånd, hvilket stiller store krav til dit barns sociale færdigheder og evne til selvregulering. Når angsten tager over aktiveres det indre alarmberedskabet så hurtigt at dit barn ikke når at tænke eller handle. Derfor kan det være svært at håndtere angsten på egen hånd. Når dit barn er ramt af angst, er hele familien ramt – det fylder og berører alle. Her kan i få hjælp igennem Cool Kids og Chilled.

Familiebaseret angstbehandling

Cool Kids og Chilled er familiebaseret angstbehandling. Det betyder at hele familien arbejder sammen om at lære nye færdigheder så i sammen kan få styr på angsten.

Behandlingen kan foregå som individuelle forløb hvor i som familie møder alene, eller som gruppeforløb, hvor i møder sammen med andre familier som også er udfordret af angst. Igennem gruppeforløb møder man andre med samme udfordring og kan derigennem møde deres forståelse, og høre deres erfaringer og tanker igennem forløbet, hvilket giver en ekstra og god dimension til behandlingen. Der kan være tilfælde hvor det er bedst for dit barn at starte med individuelt forløb, og deltage i gruppe når han/hun er klar.

Cool Kids og Chilled er et manualbaseret forløb bygget på metoden kognitiv adfærdsterapi

Cool Kids og Chilled angstbehandling er et videnskabeligt og effektivt angstbehandlingsprogram. Programmet er udviklet i Autralien og oversat til dansk på Angstklinikken for børn og unge ved Århus Universitet. I Cool Kids og Chilled introduceres i for konkrete metoder og strategier, som kan gøre det lettere at overvinde og håndtere angst og bekymring i hverdagen. Programmet bygger på principper fra kognitiv adfærdsterapi og kan gennemføres enten individuelt eller i grupper sammen med andre børn og deres forældre.

Kognitiv adfærdsterapi er en terapeutisk retning, som tager udgangspunkt i at det ikke som sådan er situationerne i vores liv som giver os angst. Det er nærmere måden vi forholder os til situationerne – altså måden vi tolker dem og tænker om dem, der skaber angsten. Hvis vi skal ændre vores følelsesliv kan vi gøre det inddirekte ved at tage fat om den måde vi tænker eller handler på (vores adfærd). Derigennem kan vi ændre vores måde at føle og tænke på.

Metoden er særdeles velegnet til børn og unge fordi den er konkret og struktureret. Det er rart for mange børn og unge at fokus ikke er på problemerne, men derimod på at lære nye færdigheder og strategier, som gør det nemmere at overvinde, løse og mestre de forskellige udfordringer, som opleves i hverdagen. 

Løbende sparring undervejs i forløbet

Mellem hver session, når de nye færdigheder skal øves derhjemme, kan der være brug for sparring og vejledning. Sparringen foregår over telefon. Da jeres familie og andre er forskellige og har forskellige behov er det vigtigt at der er plads til individuelle løsninger.

Angst kan behandles, og resultaterne er gode

Når dit barn er blevet udfordret af angst kan det være svært at komme ud af den onde cirkel på egen hånd. Der er brug for hjælp udefra for at bryde mønstrene. Nu før i opsøger hjælpen og begynder behandlingen, nu hurtigere får i resultater. I kan deltage i et Cool Kids eller Chilled angstbehandlingsforløb med opstart inden længe og få den hjælp i har brug for.

Forskningsresultater viser at op mod 80% af alle børn og unge med forskellige angstlidelser, som gennemfører, Cool Kids eller Chilled forløb har signifikant god gavn af forløbet. Børnene har mindre fravær fra skolen, klarer sig bedre fagligt og socialt og deltager i flere fritidsaktiviteter. Undersøgelser viser også at barnets egen oplevelse af angst og bekymring falder betydeligt og at familiens samlede stres niveau falder.

Praktiske informationer

Tilmelding

Når du tilmelder jeres familie til forløbet, enten via mail eller opkald, laver du en forhåndsreservering. Herefter skal der bookes tid til en gratis forsamtale af ca. 60 minutters varighed. Der er mulighed for at booke samtale via vores online booking, alternativt ringer vi jer op og finder en tid. Formålet med samtalen er at afklare om Cool Kids eller Chilled angstbehandlingsforløbet er det rette behandlingstilbud for dit barn og jer som familie.

Hvis den ønskede gruppe er fyldt op, kan i ringe eller sende en besked til os og blive skrevet på venteliste.

Grupperne

I Cool Kids og Chilled gruppeforløb deltager 5-6 jævnaldrende børn eller unge sammen med deres forældre. Børnene møder andre børn med lignende udfordringer og forældrene får mulighed for at udveksle erfaringer. Det er en fordel hvis en eller begge forældre deltager aktivt i forløbet. I vil her blive introduceret for de samme strategier og metoder, og på den måde får et fælles sprog og en fælles tilgang til barnets udfordringer. Ved hver session veksles der mellem undervisning, opgaver og samtale i henholdsvis børne-/ungegruppen, forældregruppen og i den samlede gruppe.

10 sessioner

Cool Kids og Chilled forløbet består af 10 sessioner af 2 timers varighed og er fordelt ud på 16 uger. Gruppen mødes en gang om ugen de første 5 uger, hvor i lærer grundlæggende metoder og strategier, herefter kan der være længere tid mellem sessionerne.

Har du et barn i alderen 9-12 år? Så er Cool Kids angstbehandling det rette forløb for jer. I dette forløb deltager barnet og forældrene hver gang. Cool Kids grupper mødes typisk i tidsrummet 17-19 en gang om ugen mandag-torsdag.

Har du en ung i alderen 13-18 år? Så er Chilled angstbehandling det rette forløb for jer. Dette forløb er opdelt i to grupper: Unge 13-15 år, og unge 15-19 år. I aldersgruppen 13-15 år deltager forældrene hver gang. Sessionerne varer 2 timer og foregår en hverdag i tidsrummet 17-19, og unge og forældre deltager hver gang. I aldersgruppen 15-19år varer sessionerne 1,5 time og foregår en hverdag i tidsrummet 18-19.30. Den unge deltager hver gang, mens forældrene deltager ved session 1, 3, 6 og 10.

Når du investerer i forløbet får du:

 • 1 times introsamtale. Her mødes vi og tale om jeres aktuelle situation. Herefter får i mit bud på om Cool Kids / Chilled er det rigtige for jer som familie. Samtalen foregår som udgangspunkt i Mind Ways, Svendborg.
 • 10 sessioner af 1,5/2 timers varighed fordelt på 16 uger.
 • Arbejdshæfter som vi i bruger igennem forløbet, og som du må beholde efterfølgende.
 • Mulighed for at møde andre familier med lignende udfordringer.
 • Løbende sparring til dig som forælder. I et forløb kan der opstå mange situationer hvor du som forældre kan få brug for hjælp og støtte ifht den terapeutiske proces eller en konkret problemstilling. Her bliver du ikke ladt alene, og du er derfor velkommen til at tage kontakt hvis behovet opstår. Det er enten muligt med telefonopkald eller via vores sikre beskedsystem.

Din investering:

6000kr

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark? Så kan du få tilskud til psykologhjælp. Med tilskud fra Danmark vil jeres egenbetaling blive max 4150kr for hele forløbet. Danmark giver kun tilskud bagudrettet. Det betyder at vi først indberetter betalte fakturaer for gruppeforløb, når forløbet er afsluttet. Private-/arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer dækker i nogle tilfælde.